Poker – flaks eller dyktighet?

Poker involverer både flaks og dyktighet.

 
I et enkelt parti med Texas Hold’em har det mye å si hvilke kort man har.
Dersom du har to veldig dårlige kort på hånden, er det vanlig å kaste seg umiddelbart.
 
Og hvis man kaster seg før den såkalte floppen, har man ingen mulighet for å vinne det partiet. Det betyr at selv de beste spillerne kan stå i fare for å tape et enkelt parti med poker.

Dersom man imidlertid spiller poker hundre ganger, er situasjonen annerledes.

poker
 
 
Gjennom hundre partier med poker, er det mer sannsynlig at alle spillerne rundt bordet har hatt sin del av både gode og dårlige kort. Det er lite sannsynlig at én enkelt spiller har hatt elendige kort hundre ganger på rad.
 
Så hvis flaks og uflaks spiller en mindre rolle, vil dyktighet spille en større rolle.
 
Det derfor gjerne de dyktigste spillerne som sitter igjen med flest sjetonger når man spiller mange runder med poker over lang tid.
 
Hvis det er mulig å definere kort som gode eller dårlige, hva er kriteriene? La oss snakke litt om hva flaks og uflaks betyr i poker. Det er mange ulike faktorer. En enkel metode for å avgjøre hvor gode kort du har på hånden før floppen, er å se hvor høye de er.
 
Er begge kortene dine høye, for eksempel hjerteress og kløveress, har du gode kort. Da er du heldig. Er begge kortene dine lave, for eksempel kløver to og spar sju, er kortene dine dårlige. Da har du uflaks.
Det er også andre kriterier som avgjør hvor gode kort du har.
 
Dersom begge kortene er samme sort, er det en fordel. For eksempel, hvis du har to hjertere, så er det fordelaktig fordi det vil være lettere å oppnå flush.
 
Videre, hvis kortene er nært hverandre eller like etter hverandre i verdi, er det også en fordel. For eksempel, hvis du har en nier og en tier, så er det høyere sannsynlighet for å oppnå straight.
Du kan imidlertid ikke bare se på dine egne kort uten å ta tenke på konteksten. Når floppen, turn og river har havnet på bordet, vil dette gjerne endre meningen din om hvor gode kortene dine er i forhold til de andre spillerne sine kort. I tillegg må du tenke over hvor mange spillere som er rundt bordet. Hvis det er mange spillere, er det høyere sannsynlighet for at noen har veldig gode kort. Hvis det kun er deg og én annen spiller, er det lavere sannsynlighet for at det sitter noen rundt bordet med for eksempel royal straight flush.
Hvis det er mulig å si at noen er dyktige og at noen ikke er dyktige i poker, hva er kriteriene?
 
Dette er et veldig komplisert spørsmål. Gode pokerspillere har en sammensetning av mange ulike kvaliteter. De er flinke til å gjøre gode overslag om sannsynligheten for ulike utfall. De er i stand til å lese andre personer på en presis måte. De skjuler samtidig sine egne følelser effektivt. Basert på disse elementene, tar de gode avgjørelser for å optimalisere gevinsten sin.
Et triks for å bli bedre i poker, er å spille mot mennesker som er bedre enn deg.
 
Dette kan være litt ubehagelig, men læringskurven din kan bli veldig bratt. Ved å konkurrere mot de beste, vil du raskere forstå og få trening i å bli best.