Hvilken effekt har psykologi i poker?

Hvis alle var i stand til å regne ut hva som er det beste trekket, ville psykologi kanskje vært mindre viktig. Men i poker er det lurt å bruke andre metoder enn bare sannsynlighet for å finne ut hva som foregår.
 
Hvis noen plukker opp sine to kort som de har på hånden og blir oppskaket, røde i fjeset eller prøver å skjule et smil, kan dette være tegn på at de har gode kort. På den måten kan du få en indikasjon på hvilke kort de andre spillerne har.
 
 
I tillegg til å fokusere på hvilke inntrykk de andre spillerne gir, er det viktig å tenke over hvordan du selv oppfører deg. Tenk over om ansiktsuttrykket ditt, kroppsspråket ditt eller andre aspekter ved væremåten din endrer seg i samsvar med hvilke kort du har. For å bli mindre gjennomskuelig, er det mange ting du kan gjøre.
 
Den ene metoden er å minimere all form for ikke-verbal kommunikasjon. Uansett hvilke kort du har, prøver du å opprettholde et steinansikt. En annen metode er å være uforutsigbar og oppføre deg ulikt hele tiden, uten å følge et mønster som henger sammen med hvilke kort du har.
 
Noen liker å ha på seg solbriller for å skjule deler av ansiktsuttrykket sitt og for å skjule hvor man ser. Prøv deg gjerne fram med ulike metoder for å se hva som virker best for deg.
 
 
Det er ikke bare ikke-verbal kommunikasjon som forteller pokerspillere hva de andre tenker. De kan også si ting direkte for å villede hverandre. Hvis du eksempelvis høyner og deretter prøver å oppfordre noen til å se deg, kan dette tolkes på ulike måter.
 
Det kan tolkes som at du har gode kort og ønsker å få den andre med, slik at du kan vinne over ham eller henne.
 
Men det kan også tolkes som en taktikk for å skremme den andre til å ikke bli med, slik at du
slipper å tape fordi du har dårlige kort.
En effektiv måte å finne ut hva ansiktsuttrykk og annen ikke-verbal kommunikasjon betyr, er å følge nøye med når du har kastet deg. Når du ikke er med på en runde, har du god mulighet til å se på kroppsspråket til de andre spillerne.
 
Dersom de ender opp med å vise kortene sine på slutten av runden, kan du prøve å tenke over hvilket kroppsspråk hver enkelt person hadde i sammenheng med hvilke kort de hadde. Hvis den ene venninnen din stirret nervøst i bordet hele runden, og endte opp med å ha fullt hus, kan du huske det til senere.
 
Dersom den ene vennen din så rundt seg med et lurt smil og endte opp med å prøve å bløffe med dårlige kort, er det også verdt å notere seg.